TERUG

Veelgestelde vragen (FAQ)

 • Heb ik als klant alle auteursrechten over mijn tekening?
  Ja, klanten van Yaroon's hebben automatisch alle gebruikersrechten. Dit betekent dat alleen u bepaalt wat er met uw tekening gebeurt en niemand anders er gebruik van mag maken zonder uw uitdrukkelijke toestemming.
 • Kun je mijn product verwerken in de cartoon?
  Jazeker, producten, logo's, huisstijlkleuren en zelfs bestaande personen spelen regelmatig een rol in de cartoons die ik voor mijn klanten mag maken.
 • Wat kost een cartoon?
  De prijs van tekenwerk is geheel afhankelijk van de tijd die erin gaat zitten en dat is per tekening zo verschillend dat daar geen standaard antwoord op te geven is. Wel krijgt u altijd van tevoren te horen wat de kosten zijn en dat kan ik u perfect vertellen tijdens een telefoongesprek waarin we de mogelijkheden en uw wensen samen bespreken. Heeft u een maximaal budget dan nemen we dat erin mee en bedenken we er een tekening omheen.
  Het streven is een cartoon die u geld oplevert in plaats van kost. Dan komt u namelijk graag nog eens terug!
 • Maak je ook vectorillustraties?
  Ja, ongeveer de helft van de tekeningen die ik maak worden als vectorbestanden vervaardigd. Logo's altijd, voor andere tekeningen hangt het af van waar de tekening voor gebruikt gaat worden.
 • Worden alle tekeningen digitaal vervaardigd?
  Ja, ik teken alles direct op het digitale tekenscherm.
 • Hoe wordt een digitale tekening gemaakt?
  Op een tekenscherm wat is aangesloten op de computer maak ik eerst een schets. Als die goed bevonden is trek ik de de lijnen netjes over, dit heet inkten. Daarna wordt de tekening ingekleurd in en voegen ik schaduwen e.d. toe.
  Op mijn YouTube kanaal kun je een aantal making-of video's vinden waar je kunt zien hoe ik mijn tekeningen maak.
 • Hoe groot is het maximale formaat waarop ik mijn tekening kan gebruiken?
  In het geval van een vectortekening is dit oneindig groot. Vectortekeningen maken geen gebruik van pixels maar van wiskundige berekeningen daarom blijven ze haarscherp op iedere grootte.
  Gebruiken we toch een formaat waarbij de tekening uit pixels bestaat dan zorgen we er altijd voor dat die een flink stuk groter is dan het maximale formaat waarvoor uw hem nodig heeft. Dit spreken we van tevoren goed af.
 • Waarom teken je zoveel honden?
  Omdat honden nu eenmaal de tofste beesten zijn natuurlijk! En ze zijn er in alle soorten en maten. Ideaal tekenmateriaal!
 • Teken je ook andere dingen dan honden?
  Natuurlijk, ik teken alles! Naast honden teken ik bijvoorbeeld ook wel eens hondsbrutale mensen die elkaar afblaffen of andere situaties waar de honden geen brood van lusten. Cartoon van een boze baas die z'n werknemer de huid vol scheldt, uit een bewustwordingscampagne voor Wageningen University.
  Close up van één van de cartoons van de Social Sciences bewustwordingscampagne van Wageningen University & Research.